Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Στο πλαίσιο της ιστοσελίδας και αρχικά μάλλον τυχαία, ανακαλύψαμε με δύο – σχολιαστές, αρχικά, τον Αρματιστή και τον Κλεάνθη – το κοινό ενδιαφέρον για τη Μικρασιατική Εκστρατεία. Το κοινό ενδιαφέρον συνδυάστηκε με τη διαπίστωση ότι στο διαδίκτυο δεν υπάρχει μια στοιχειωδώς επαρκής παρουσίαση και ανάλυση του σημαντικότερου στρατιωτικού εγχειρήματος του νεοελληνικού κράτους, αλλά και ότι ακόμη και οι έντυπες αφηγήσεις και αναλύσεις πάσχουν από σημαντικά προβλήματα.

Οι σκέψεις αυτές οδήγησαν στην – μάλλον τολμηρή – απόφαση να επιχειρήσουμε εμείς την παρουσίαση της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Η απόφαση αφορά, φυσικά, τη στρατιωτική πτυχή της Εκστρατείας, αλλά εκ των πραγμάτων επεκτείνεται και στις μη στρατιωτικές πτυχές της που επηρέασαν την εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων.

Το εγχείρημα έχει αποκτήσει δική του ιστοσελίδα: «Μικρασιατική Εκστρατεία, 1919-1922. Η Στρατιωτική Ιστορία» όπου συγκεντρώνεται και εκτίθεται οργανωμένα το σύνολο της προσπάθειας που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα, και το οποίο αρχικά δημοσιεύεται και στο παρόν ιστολόγιο.

front

Η διεύθυνση της σελίδας είναι: http://mikrasiatikhekstrateia.gr/

One Response to Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

  1. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου says:

    Εχω γράψει διάφορα άρθρα, για τη μάχη του Σαγγάριου, τις μάχες Ινονού, τον κεμαλικό στρατό κλπ. Γράφω τώρα ένα ενιαίο βιβλίο, για τη στρατιωτική διάσταση (εντός της πολιτικής) και θεωρώ πως τόσο η πρωτοβουλία όσο και η εργασία σας είναι αξιοθαύμαστες! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ! Προφανώς αναφέρομαι πολλές φορές στις εμπεριστατωμένες απόψεις-κρίσεις σας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s