Μικρασιατική Εκστρατεία : η Ιστοσελίδα

Προκοπίου - Εμείς δε νικηθήκαμε (β)Όταν στις 2 Μαΐου με τους φίλους και συνεργάτες Αρματιστή και Κλεάνθη αναγγείλαμε την έναρξη της προσπάθειάς μας για μια νέα κριτική ανάλυση και παρουσίαση της στρατιωτικής ιστορίας της Μικρασιατικής Εκστρατείας, γράψαμε μεταξύ άλλων ότι τα κείμενα που εμφανίζονται εδώ «πολύ σύντομα θα συγκεντρωθούν σε έναν ξεχωριστό ιστότοπο, αποκλειστικά αφιερωμένο στο Μικρασιατική Εκστρατεία.»

Ο ιστότοπος αυτός είναι πλέον έτοιμος και διαθέσιμος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.mikrasiatikhekstrateia.gr

Ο ιστότοπος είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, τόσο σε ότι αφορά την αισθητική του αρτιότητα όσο και τη δομή του. Πέραν των κειμένων που έχουν ήδη αναρτηθεί στο ιστολόγιο αυτό, τα περιεχόμενα που φαίνονται είναι ενδεικτικά και θα διαμορφωθούν και θα εξειδικευτούν σταδιακά.

Στο εξής, τα νεώτερα κείμενα θα αναρτώνται αρχικά στο ιστολόγιο, και μετά από λίγο θα ενσωματώνονται στην ιστοσελίδα. Όποιος επιθυμεί να σχολιάσει κάτι θα εξακολουθεί να πρέπει να το κάνει μέσω των αναρτήσεων του ιστολογίου, αλλά η ιστοσελίδα διαθέτει και αυτή mail επικοινωνίας: admin@mikrasiatikhekstrateia.gr που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει από οποιαδήποτε σελίδα της. Ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες θα είναι τυχόν νέες πληροφορίες σχετικά με τα κείμενα που αναρτώνται.

Όπως είπαμε εξ αρχής, η όλη προσπάθεια αναλαμβάνεται χωρίς περιορισμό συγκεκριμένου χρονικού ορίζοντα, αλλά σαν ένα συνεχές, εξελισσόμενο  εγχείρημα, και η  φιλοδοξία είναι να καταστεί ο ιστότοπος, σε βάθος χρόνου, σημείο αναφοράς για την στρατιωτική ανάλυση της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

Ήδη τα επόμενα κείμενα είναι πολύ προχωρημένο στάδιο, και μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξουν 6 νέες αναρτήσεις.

10 Responses to Μικρασιατική Εκστρατεία : η Ιστοσελίδα

 1. Ανώνυμος says:

  Αξιότιμοι Κύριοι,
  τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εξειρετική αυτή προσπάθεια της παρουσίασης της μεγάλης εποποιίας της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

  Πανελλήνια Ένωση Υπαξιωματικών και Οπλιτών (Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο)
  Καριοφύλλης Νικόλαος
  Γ.Γραμματέας

 2. strategy says:

  Eύγε! Αψογο το στήσιμο της σελίδας!

 3. evmeniskardianos says:

  Σας συγχαίρω όλους Σας για την εξαιρετική Σας εργασία. Ταυτόχρονα διαβλέπω ότι και αι δικές μου πενιχρές γνώσεις δεν ήσαν τόσο ατυχείς, όσον αφορά το ηρωϊκότατο εκείνο εγχειρήματο της τότε μικράς Ελλάδος των 4.500.000 Ελλήνων η οποία όμως είχε Μεγάλη Καρδιά. Τότε βρισκόταν εκεί και ο θείος μου νεαρός έφεδρος αξιωματικός Γεώργιος Μέγας (ο Καθηγητής Πανεπιστημίου και Ακαδημαϊκός), ο οποίος και αυτός βάδισε μέσα στην Αλμυρά Έρημο, καθώς και ο Κρης πεθερός μου, που είχε εθελοντικά καταταγεί σε ηλικία 16 ετών (με την έγγραφη συγκατάθεση του πατέρα του) και υπηρέτησε ως Ιππεύς και τραυματίστηκε βαρειά αλλά μόλις ανάρρωσε επέστρεψε πάλι στο Μέτωπο.

  Με εκτίμηση Ευπειθέστατος

  «Ευμένης Καρδιανός»

 4. Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την δημιουργία της σελίδας. Πραγματικά η προσπάθεια σας αγγίζει τα όρια επαγγελματικής δουλειάς, πολύ καλά οργανωμένη, με πολύ ωραία αισθητική και κυρίως όσο θα προχωρά η προσπάθεια και θα εμπλουτίζεται με υλικό θα είναι πολύ πρακτική. Είμαι υπέρμαχος της προσπάθειας σας και ανυπομονώ να αναδειχτεί η ιστορία της Μικρασιατικής Εκστρατείας.Οι ένδοξες σελίδες που έγραψαν με τα ηρωικά τους κατορθώματα και την απαράμιλη γενναίότητα τους, οι πρόγονοί μας στα ιερά χώματα της Ιωνίας, πρέπει να γίνουν «κτήμα» όλων μας. Το οφείλουμε πρώτα σε αυτους που πολέμησαν, σ΄αυτούς που θυσιάστηκαν, στους τραγικούς αιχμαλώτους που εγκαταλήφθηκαν απο την πολιτεία. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας γιατι δεν μπορεί να είναι το σύγχρονο life style, ο υπερκαταναλωτισμός , η ηθική κατάπτωση (και τόσα άλλα) η πυξίδα για την πορεία της Ελλάδας. Τα σημεία αναφοράς βρίσκονται σε σελίδες δόξας που σήμερα είτε αγνοούνται είτε είναι τελείως ξεχασμένες.
  Προς συμπλήρωση στο σχόλιο του Κου Καρδιανού τα αδέλφια του παππού μου συμμετείχαν στην εκστρατεία. Ο ένας μάλιστα έμεινε για πάντα εκεί, στο Καλετζίκ Νταγ την δεύτερη μέρα της Τουρκικής επίθεσης τον Αύγουστο του 1922, υπο τις διαταγές του Πλαστήρα. Θα μπορούσαμε να καταγράψουμε τις ιστορίες των πολεμιστών εκείνων όπως αυτές έχουν διασωθεί προφορικά ή γραπτά σε κάθε οικογένεια. Οι ήρωες παραμένουν ζωντανοί όσο επιζούν οι μνήμες.

 5. Ανώνυμος says:

  Θα θέλαμε εάν είναι δυνατόν να συμπεριλάβεται και μια θεματική ενότητα που θα αφορά στους Έφεδρους Αξιωματικούς Υπαξιωματικούς και Οπλίτες, οι οποίοι έγραψαν χρύσες σελίδες δόξας με τον ηρωισμό και το αίμα τους.

  Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Υπαξιωματικών και Οπλιτών (Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο)
  Καριοφύλλης Νικόλαος
  Γ.Γραμματέας

 6. HBS says:

  Σιδεροκέφαλοι!

 7. Αγαπητοί φίλοι,

  Ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σας λόγια!

  Κύριε Καριοφύλλη, πρώτα ο Θεός, σχεδιάζουμε πολλά πράγματα για το μέλλον. Με διαφόρους τρόπους ασφαλώς και θα αποδοθεί τιμή στους εφέδρους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, που άλλωστε ήταν αυτοί που στην πράξη έγραψαν το Μικρασιατικό Έπος.

 8. Προβοκάτωρ says:

  Εύγε.Το επόμενο να αφορά την τραγωδία της Κύπρου.

 9. Ανώνυμος says:

  Κ/Δ ΚΒ
  Συγχαρητήρια κύριοι για την προσπάθεια διατήρησης και σεβασμού της ιστορικής μνήμης του Ελληνισμού.

 10. Δ.Ν. says:

  Σπουδαια η προσπαθεια αλλα θα ηθελα να παρακαλεσω ο επιλογος της εκστρατειας (εκκενωση Μ. Ασιας) να μην ειναι το γνωστο και βολικο «ορθως αποχωρησαν» κατα το » η Κυπρος ειναι μακραν» ή » για ενα βραχο (ΙΜΙΑ) θα κανουμε πολεμο;»! Ας μη δωσουμε αλλοθι στους σημερινους να κανουν τα ιδια π.χ. στο Καστελοριζο. Υπηρχαν δυνατοτητες αμυνας το 1922 εστω επι της πολης Σμυρνης! Καποιοι εστω Ελληνες το πιστευαν τοτε! Αλλωστε περαν του Κεμαλ το 1920 ποιος πιστευε σε τετοια εξελιξη τον αυγουστο του 1922! Κι ομως εγινε…

  Δ.Ν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s