Αλητείας το ανάγνωσμα, και όσοι πιστοί προσέλθετε

Γράφει ο Αρματιστής

(Ταξίαρχος ε.α. Βασίλειος Λουμιώτης)

front

Στις 5 Δεκεμβρίου αναρτήθηκε στο  παρόν ιστολόγιο το κείμενο «Καταστροφή ή αξιοποίηση των αρμάτων που αποσύρονται από την ενεργό υπηρεσία;». Το κείμενο αποτελεί καθαρά προσωπική μου εργασία και δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε που να προέρχεται από άλλη πηγή.

Τα κείμενά μου μπορεί να αναρτηθούν σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, αρκεί να αναφέρεται η πηγή στην οποία αναρτώνται, που πάντα είναι το ιστολόγιο «Βελισάριος» (belisarius21.wordpress.com),  και το όνομα μου, δηλαδή Αρματιστής.

Η στοιχειώδης δεοντολογία θα επέβαλε σε όσους αναδημοσιεύουν κείμενα, να αναφέρουν στην αρχή του κειμένου που αναδημοσιεύεται:

 • Τον συντάκτη του αναδημοσιευόμενου κειμένου.
 • Την πηγή αρχικής δημοσίευσης ενός κειμένου.
 • Ευκρινή σύνδεσμο προς την αρχική δημοσίευση, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να οδηγηθεί στην αρχική πηγή δημοσίευσης.

Κάθε τι άλλο υποκρύπτει υστεροβουλία. Και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που δεν τηρούν τη δεοντολογία. Ορισμένοι κατά τρόπο άθλιο. Μιλάμε για αλητεία. Όχι λογοκλοπή, αλλά αλητεία.

Αν προσπαθήσει κάποιος ενδιαφερόμενος να αναζητήσει στο διαδίκτυο το κείμενο «Καταστροφή, ή αξιοποίηση των αρμάτων που αποσύρονται από την ενεργό υπηρεσία;», θα βρει αρκετές αναδημοσιεύσεις, αλλά ποτέ δεν θα καταλάβει ότι η ΠΗΓΗ της αρχικής δημοσίευσης  είναι το ιστολόγιο «Βελισάριος» και ότι συντάκτης του κειμένου είναι ο «Αρματιστής». Εξαίρεση αποτελεί το ιστολόγιο «Προέλαση» τους διαχειριστές του οποίου και ευχαριστώ θερμά, ως τους μόνους που με τίμησαν.

Πηγή για όσους ιστότοπους αναδημοσίευσαν το κείμενό  μου, είναι το ιστολόγιο defencenews  και συντάκτης του κειμένου ο gnikitas.

Κατηγορώ ευθέως το  ιστολόγιο defencenews ότι διέπραξε αλητεία, επειδή, αφού αντέγραψε από το ιστολόγιο «Βελισάριος» το κείμενο μου «Καταστροφή ή αξιοποίηση των αρμάτων που αποσύρονται από την ενεργό υπηρεσία;», το δημοσίευσε στον ιστόχωρό του και προσεκτικά και σκόπιμα δημιούργησε την εντύπωση ότι είναι δικό του. Ειδικότερα:

 1. Απέκρυψε ότι συντάκτης του αναφερόμενου κειμένου είναι ο Αρματιστής (δεν αναφέρεται πουθενά στην ανάρτηση!)
 1. Αναφέρει ότι το κείμενο «Γράφτηκε από τον/την gnikitas»
 1. Μετά τη 17η σειρά του κειμένου αναφέρει ότι:

«Το παρακάτω εξαιρετικό άρθρο το διαβάσαμε και το κοινοποιούμε από την ιστοσελίδα belisarius21.wordpress.com της οποίας τα άρθρα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικά διαθέτοντας ευρύ φάσμα σκέψης και ολοκληρωμένες προτάσεις για την ελληνική πραγματικότητα!»

Στη πραγματικότητα, αυτή η φαινομενικά «κολακευτική φράση» αποτελεί ένα προπέτασμα για να συγκαλύψει την αθλιότητα που διαπράττει. 

 1. Παρουσιάζει τις 17 πρώτες γραμμές του κειμένου μου ως δικό του πρόλογο.
 1. Δεν περιέχει σύνδεσμο στην αναδημοσίευση του κειμένου μου, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να ανατρέξει -εφόσον το επιθυμεί- στη πηγή ανάρτησης του κειμένου, δηλαδή στο ιστολόγιο «Βελισάριος».
Το προπέτασμα της αθλιότητας

Το προπέτασμα της αθλιότητας

Για να μην έχει ο εν λόγω κύριος το πρόσχημα να επικαλεστεί «άγνοια» και «αβλεψία», στις 14 Δεκεμβρίου έστειλα ηλεκτρονικό μήνυμα προς τον διαχειριστή της ιστοσελίδας defencenews.gr  προκειμένου να αποκαταστήσει τα πράγματα.

Η χαρακτηριστική του αντίδραση ήταν η εκκωφαντική σιγή – και φυσικά καμία απολύτως ενέργεια αποκατάστασης των πραγμάτων.

Αυτοί οι άνθρωποι υποτίθεται ότι «ενημερώνουν τους πολίτες» για την Εθνική Άμυνα.

11 Responses to Αλητείας το ανάγνωσμα, και όσοι πιστοί προσέλθετε

 1. Lewnidas says:

  Δεν μπορει θα τρωει σουβλακια στην γραφειαρα στο κολωνακι ή θα μιλαει με τον ιδιοκτητη της εταιρειας στην βουλγαρια……

  ειναι γνωστο οτι το πραδβανετ εκτος απο μουφες,κλεβει και οτι αξιολογο κυκλοφορει.

 2. Μιλάμε για το defencenews, όχι για defencenet.

 3. Lewnidas says:

  το ειδα μετα!! εχουν αρχισει να αντιγραφουν τον γνωστο αντιγραφεα

 4. evmeniskardianos says:

  Τέτοια αλητεία αποκλείεται να την διέπραξε ανθρώπινη χείρ.

  Μάλλον ανεξέλεγκτα τυχαία κάποιος πους τις θα την διέπραξε!

  Θερμές Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέον Έτος με Υγεία και κάθε Ευτυχία εις τον Βελισάριο, τον Αρματιστή και σε Όλους τους άλλους Φίλους του Ιστολογίου.

  Ευμένης Καρδιανός

  Υ.Γ. Ακόμη έχω την Μάχη της Μοράβας που πρόκειται να την ξαναδιαβάσω. Προτίθεμαι να εκτυπώσω όλα τα ΄Αρθρα του ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ και να τα δέσω. Άλλη μια φορά εύχομαι Υγεία και Ευτυχία!

 5. D-Mitch says:

  Επιτέλους κάποιος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους! Με αφορμή το συγκεκριμένο ποστ, έκανα αντίστοιχο στη σελίδα μου στο fb για δική μου λογοκλοπή από την ίδια σελίδα. Διαδώστε το παντού και τιμωρήστε αυτούς που κλέβουν την δουλειά των άλλων.

 6. Πάτε καλά; says:

  Το ξέρεις πως το email που τους έστειλες λογίζεται κανονικά ως εξώδικο άρα πλέον μπορείς να προχωρήσεις σε νομικές ενέργειες;

 7. D-Mitch says:

  Διορθώθηκε και καλά λέει.. κατόπιν δημόσιας διαμαρτυρίας! Δηλαδή για να βρεις το δίκιο σου πρέπει να κάνεις πορεία στους δρόμους για το κάθε κωλόπαιδο που βγάζει χρήματα με τη δική σου δουλειά; Tα προσωπικά emails δε μετρούν! Ούτε μετράει αν έχεις δώσει την άδειά σου ή όχι να αναδημοσιευτεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ το άρθρο και να κλέβεις την κίνηση από την αρχική πηγή. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να βάζεις αυτούσιο ένα ολόκληρο άρθρο χωρίς να έχεις την άδεια του συγγραφέα. Το 90% των άρθρων της συγκεκριμένης σελίδας είναι προϊόντα λογοκλοπής και πιστής μετάφρασης. Ποιες πηγές έχουν και μαθαίνουν για την Ταϊβάν, Iσραήλ και τα ρέστα; Ποιες; Να μας πουν και εμάς να ξέρουμε δηλαδή.

  Μπράβο στον Αρματιστή που δε μάσησε τα λόγια του, μπράβο!

 8. Εκφράζω και εγώ τη συμπαράσταση μου στο αυτονόητο και δίκαιο αίτημα του Αρματιστή.
  Αν και ίσως ακόμη και από αυτή την κακή δημοσιότητα που απολαμβάνουν τέτοιοι λαδοπόντικες και «έγκυροι» δημοσιογράφοι ή blogers ή με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα, να αποκομίζουν κάποιο κέρδος.
  Εν τούτοις, η άμεση και αποφασιστική αντίδραση του αρθρογράφου δεν άφησε περιθώρια ελιγμού στον εχθρό.

 9. ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ says:

  Στην Ελλάδα και να βρεις το δίκιο σου; Θα αστειεύεσαι!
  Δίκαιο έχει ο Αρματιστής και καλά κάνει και το διεκδικεί!
  Δυστυχώς τα περισσότερα κείμενα είναι αντιγραφή κατά 85-90% και με την προσθήκη ελάχιστων στοιχείων του συγγραφέα -αντιγραφέα.
  Τα πραγματικά αξιόλογα κείμενα σπανίζουν και αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί που τα γράφουν δεν έχουν της κατάλληλες γνώσεις για να το κάνουν.
  Σαφώς και χαίρομαι πολύ με τα κείμενα του Αρματιστή που έχει γνώσεις αν και διαφωνώ αρκετές φορές μαζί του.

 10. ΑΧΕΡΩΝ says:

  Σήμερα τουλάχιστον,ἄς χαλαρώσουμε λίγο,και ἄς ἀφήσουμε την ἀποκρουστική πραγματικότητα στο περιθώριο.
  Kαλά Χριστούγεννα στην παρέα.

 11. Ανώνυμος says:

  Έχω σταματήσει να ασχολούμαι με αυτό το site εδώ και χρόνια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s