Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Εθνική Άμυνα

tsiprokammenoi.jpgΟύτε για φτύσιμο… (ΙΙ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης:

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν.

Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία.

Το ότι

Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους [όπως αυτά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα]

ο αείμνηστος Παναγιώτης Κονδύλης το είχε αποτυπώσει εύγλωττα ήδη κατά το (μακρυνό, πλέον) 1996.

Το ότι σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα, στη θέση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Αμύνης της χώρας δεν θα βρίσκονταν απλώς «ανθυπομετριότητες» αλλά ο… Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος, πιθανότατα ακόμη και ο οξυδερκής Κονδύλης θα δυσκολευόταν να το πιστέψει. Το επεισόδιο του Ρουβίκωνα δεν αποτελεί παρά απλή αντανάκλαση του τι ζούμε και του τι επικρατεί. Χρήσιμη, για να μη βαυκαλιζόμαστε. Οι πολιτικά υπεύθυνοι για την ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας δεν μπορούν να προστατεύσουν ούτε την καρδιά της ελληνικής άμυνας. Κάτι που φυσικά δεν οφείλεται σε κανένα «τυχαίο» συμβάν άνευ ετέρας σημασίας, αλλά συγκεφαλαιώνει συστηματικά όλη την παθολογία της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να συνέβη ένα ατυχές περιστατικό την Παρασκευή, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για τον Έβρο, το Ανατολικό Αιγαίο, την Πράσινη Γραμμή ή τη Νότια Ήπειρο, προφανώς θα νοιώσει οδυνηρές εκπλήξεις στο μέλλον.

Πλην όμως, ας θυμόμαστε όλοι ότι οι Τσίπρας και Καμμένος είναι, λίγο-πολύ, δημοκρατικά εκλεγμένοι. Οπότε, όταν θα έρθει ο καταλογισμός, όσοι τους βοήθησαν να βρεθούν εκεί που βρίσκονται, ας μην αναζητούν ευθύνες θυμωμένοι. Καλύτερα, ας κοιτάξουν τον καθρέφτη.

 

9 Responses to Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Εθνική Άμυνα

  1. Προβοκάτωρ says:

    Δυστυχώς θα πληρώσουμε με αίμα και μειωμένα σύνορα, τις εξάρσεις της χαρακτηριστικής νεοελληνικής ανικανότητας-πραγματικότητας (πλέον).
    Αυτό που με απασχολεί είναι το εάν μετά από την επόμενη μεγάλη εθνική τραγωδία όπως πριν από 1 αιώνα περίπου, θα επαναληφθεί η ιστορία εκ νέου (όχι λόγω των θεωριών περί γραμμικής και κυκλικής ιστορίας..) ή θα αλλάξουμε προς το καλύτερο;

  2. Γελοιότητος συνέχεια: «Πήρε φύλλο πορείας ο διοικητής του Τ/ΓΕΕΘΑ».

    Φυσικά. Η προσωπική του αμέλεια ήταν το πρόβλημα, και όχι το κλίμα που καλλιεργείται από την πολιτική ηγεσία.

    Διότι ο διοικητής του Τάγματος ΓΕΕΘΑ είχε κάθε ευχέρεια να απαιτήσει από τους υφισταμένους του την αυστηρή τήρηση του ΣΚ 20-2, χωρίς να θεωρηθεί ότι έχει αυτοκτονικές τάσεις.

    Αυτοί που αφήνουν τον Ρουβίκωνα να αλωνίζει βρήκαν και τον αποδιοπομπαίο τράγο τους.

    Κι ο Α/ΓΕΕΘΑ, αφού παρακολούθησε απαθής τον ταξίαρχο να προπηλακίζεται χυδαία (και παράνομα) από τον Υπουργό Αμύνης, τώρα βρήκε τη λύση – σε ένα θέμα που, φυσικά, θεωρεί ότι δεν τον αφορά προσωπικά.

  3. Προβοκάτωρ says:

    http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=144673
    Μία γλαφυρή αφήγηση…

  4. T.D says:

    Υπαρχουν όροι ..ασύμετρη απειλή χαριτολογώ ,.Είναι η ίδια συζήτηση που είχε ανοίξει μετα απο ένοπλη επίθεση σε ΑΤ με θύματα μαλιστα αστυνομικούς.Και τότε και τώρα έίναι.(με διαφορετικές κυβερνήσεις) ,,η Αθήνα δεν προκειται να γίνει Βαγδάτη με πολυβολεία στος δρόμους ..για να τα φωτογραφίζουν οι τουριστες .και απο οτι δείχνει ο χρόνος μαλλον σωστή είναι…Εντάξει θα μπορούσαν να ειχαν συληφθεί και να ειχαν καταδικασθεί σε 3-6 μήνες φυλακιση με αναστολή.,Εχουν γίνει παλιότερα οχι εισβολές διαδηλωτων,αλλα κλοπές πυρομαχικών απο ενεργές μονάδες(αλλες κυβερνήσεις).Ολα μπορούν να συμβούν ευτράπελα αλλα και πιο σοβαρά ..Υπαρχει όμως και η αλλη πλευρα ,ΟΙ ατέλειωτες βραβευσεις Ελληνικών μονάδων της Αεροπορίας,του Ναυτικού απο το ΝΑΤΟ,τα εύσημα απο πολλες χώρες που εχουν επαφή με μας.Υπαρχει μια αντίφαση εδώ.στη σκέψη σας.Φυσικό είναι να πέσουν ποινές..δεν είναι η πρωτη φορά (οποιος εχει παει στρατο…) .Υπήρχε χαλαρότητα ,που ΄ομως δεν εχει διαπιστωθεί στις κρίσιμες μονάδες στα σύνορα που οχι δεν μπορείς να μπεις μέσα ,αλλα ούτε φωτογραφία δεν τολμας να βγάλεις (μετρήστε ποσες συλλήψεις έχουν γίνει το 2017)..Οποιος αμφιβάλλει ας παει να το δοκιμάσει,Και αυτοί στο Καμμένο υπάγονται ..,,μεχρι τις επόμενες εκλογές βέβαια ..

  5. npo says:

    @T.D Προσωπικά είμαι κατά του αυτομαστιγώματος, αλλά ναι μεν η ουσία έχει την μεγάλη αξία, δεν παύουν όμως κι οι συμβολισμοί να έχουν την σημασία τους γιατί διαμορφώνουν τα μυαλά μας. Δεν γίνεται να εισβάλλεις στο ΥΕΘ -έστω και στον προαύλιο χώρο – και να βγαίνεις χωρίς να συλληφθείς. Απλά δεν γίνεται.

  6. T.D says:

    Και εγω συμφωνώ @Npo says και το έγραψα κιόλας. Ποιό σοβαρό ήταν το θέμα της φρεγάτας γιατι αφορούσε επιχειρησιακό θέμα..Αλλα δεν πιστεύω οτι οι Ενοπλες δυνάμεις πρέπει να μπαίνουν στο πολιτικό παιχνίδι.Μιλάμε για ενα υπουργείο που έχουν περάσει απίθανοι τύποι,(Δεν λέω μόνο για αυτούς που τα οικονόμησαν γερά αποδεδειγμένα και είναι στη Φυλακή) .Αριστερή θεωρητικά κυβέρνηση ,κανείς τους εξοπλισμούς όπου μπορεί χωρίς συμπλέγματα στη πράξη ,προσπαθούν και αυτοί να κρατήσουν την αποτροπή των ΕΔ σε ένα λογικό επίπεδο.Και η εξωτερική πολιτική είναι σοβαρή ,(γιατί έχει άμεση σχέση με την ¨Αμυνα)…Και την ΑΟΖ θα ανακηρύξουν μαζί με τους Αιγύπτιους και αν χρειαστεί θα αυξήσουν και τη Θητεία..Είναι άλλη σχολή σκέψης νομίζω πιο αποτελεσματική(τρέχουν πολύ πάντως ειδικά στο παρασκήνιο ) για τη χώρα.αλλά η νεκροψία θα δείξει.Θα πει κάποιος τι λέγανε πρίν.κλπ κλπ .Νομίζω οτι οι πολιτικοί πρέεπι να κρίνονται από αυτά που τελικά κάνουν .. .Πάντως να μιζάρονται ;Oπως οι προηγούμενοι δεν το βλέπω..

  7. «και αν χρειαστεί θα αυξήσουν και τη Θητεία»

  8. ΚΛΕΑΝΘΗΣ says:

    @ TD,
    Προς το παρόν δεν βλέπουμε εξοπλισμούς «που μπορεί να κάνει» η Κυβέρνηση. Όταν μπορεί (μοίρασμα πλεονάσματος) βλέπουμε μόνο έκτακτα επιδόματα σε πολίτες-ψηφοφόρους. Όσο για τη αύξηση της στρατιωτικής θητείας «αν χρειαστεί», η αύξηση άνω του 12μηνου (και η ανβάθμισή της) είναι απαραίτητη εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Η διάρκειά της εδώ και πολλά χρόνια θεωρείται δυστυχώς ζήτημα κυρίως ψήφων.

  9. npo says:

    @T.D
    Πάντως να μιζάρονται ;Oπως οι προηγούμενοι δεν το βλέπω..

    Όταν δεν υπάρχουν συνέπειες, κι άγιος να ξεκινήσεις, είναι θέμα χρόνου. Κι αυτοί το σίγουρο είναι πως αυτοί μόνο άγιοι δεν είναι..

    Τέλος πάντων, όλη η νομολογία θέλει πέταμα και ξαναγράψιμο, συν μια εμπέδωση στα μυαλά μας (δια ου παραδείγματος) πως ο νόμος είναι για μας τους ίδους και τηρείται χωρίς «ξέρεις ποιός είμ εγώ» και «ξέρω ποιός είν αυτός». Dura lex sed lex, Αν και δεν βλέπω ποιός θα τα κάνει αυτά, δεν βλέπω καν αίτημα για να γίνει κάτι τέτοιο.

    Ασε που χρειάζεται και κάτι ακόμα.. Βασικό. Το αίσθημα κοινού μέλλοντος, κοινής πορείας μεταξύ των διαφόρων ομάδων ενός χώρου.. Και δεν υπάρχει πιά. Κι απ ότι βλέπω όχι μόνο στην Ελλάδα. Ίσως τελικά είμαστε τα καναρίνια.. Και το μονοξείδιο έχει ανέβει επικίνδυνα..

Σχολιάστε