Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ

Δεν υπάρχει ανάλυση χωρίς πολιτική θέση. Θα ήταν υποκριτικό, η απλώς αφελές, να πούμε κάτι τέτοιο.

Πιστεύουμε στον κυριαρχικό πολιτικό ρόλο του Εθνικού Κράτους, και στη ρεαλιστική αντίληψη των Διεθνών Σχέσεων.

Το Έθνος διατρέχεται από εσωτερικές αντιθέσεις. Δεν είναι αθέμιτες, και δεν τις αγνοούμε, αλλά δεν αναιρούν την πολιτική του πρωτοκαθεδρία.

Το Έθνος για να επιβιώνει και να δημιουργεί χρειάζεται ισχύ. Ισχύ διαφόρων ειδών και μορφών: οικονομική, στρατιωτική, πνευματική, πολιτική. Και η Ελλάς υστερεί σε όλα αυτά δραματικά. Οι βαθύτεροι μηχανισμοί που διέπουν τη μία από τις βασικές μορφές εθνικής ισχύος, σε όλο της το φάσμα, είναι το βασικό ενδιαφέρον αυτού του ιστολογίου.

One Response to Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ

  1. evmeniskardianos says:

    Όπως γράφετε πολύ σωστά «Το Έθνος για να επιβιώνει και να δημιουργεί χρειάζεται ισχύ.

    Ισχύ διαφόρων ειδών και μορφών: – οικονομική, – στρατιωτική, – πνευματική, – πολιτική. Και η Ελλάς υστερεί σε όλα αυτά δραματικά.»

    Σας θυμίζω ότι το 1940 η Ελλάς είχε 7.500.000 κατοίκους και η εξ Ανατολών γείτων 13.000.0000 κατοίκους.

    Σήμερα, η Ελλάς – ενώ θα μπορούσε άνετα να έχει 20.000.000 κατοίκους-, έχει μετά βίας 11.000.000 και η Τουρκία έχει περίπου 75.000.00 κατοίκους και πηγαίνει στα 80.000.000.

    Αυτό δείχνει ότι η Ελληνική διαχείριση της επικράτειας και του πληθυσμού της, υπήρξε η χειρότερη δυνατή.

    Θυμάμαι πως, κατά την δεκαετία του 50 και 60, η τότε Ελληνική κυβέρνηση γιόρταζε…(sic!), επειδή Γερμανοί «στρατολόγοι» (στρατολόγοι…..κατά κάποιον τρόπο), επί τούτοις, καπάρωναν Έλληνες εργάτες για την χώρα τους στην ηλικία των 20 έως 35, -το πολύ-, χρόνων και δη από την Στερεά και Βόρειο Ελλάδα.
    Δηλαδή στην πλέον δημιουργική και παραγωγική ηλικία τους, αποστερώντας έτσι την Ελλάδα από τις παραγωγικές ηλικίες που θα μπορούσε να έχει για να μην έχει το οδυνηρό δημογραφικό πρόβλημα.

    Μάλιστα, η τότε κυβέρνηση εκόμπαζε …… πως έτσι, – δήθεν -, θα ερχόταν το πολύτιμο συνάλλαγμα που θα έστελναν πίσω οι Έλληνες εργαζόμενοι στην πατρίδα τους……..

    Πολλές φορές οι Έλληνες στο Βέλγιο δούλευαν σε εργασίες πολύ ανθυγιεινές, όπως σε βαθειά ορυχεία άνθρακα. Εκεί όπου δεν πήγαιναν για να εργασθούν οι Βέλγοι εργάτες!

    Γνώρισα έναν Έλληνα που είχε εργαστεί στο Βέλγιο σε ορυχεία άνθρακα στα βαθύτερα πηγάδια.

    ΄Οπως μου εξήγησε, αυτός ήταν από τους λίγους που επέζησαν, διότι οι περισσότεροι Έλληνες που εργάστηκαν εκεί, πέθαναν αργότερα από την ασθένεια σιλικίαση που ενδημούσε στα βαθύτερα πηγάδια των ορυχείων.

    Θυμάμαι δε, πως τότε ή επίσημη Ελλάς είχε κάπως διαμαρτυρηθεί, στην κυβέρνηση του Βελγίου, όμως επί ματαίω, για την κακομεταχείρηση που υφίσταντο οι Έλληνες εργάτες.

    Εν τέλει, η μεν Ελλάς θνήσκει όχι μόνον δημογραφικά, αλλά και μη έχουσα βιομηχανία και οικονομία, η δε Τουρκία μεγαλουργεί, καθ΄όσον σήμερα διαθέτει πληθώρα βιομηχανιών και τεχνολογίες που δεν διέθεται πριν απο μία εικοσαετία και οι οποίες δεν υφίστανται στην Ελλάδα!

    Σημείωση: Αρκεί να θυμηθούν οι παλαιότεροι εξ ημών, τα αυγά Τουρκίας με τα οποία οι δολιότατοι γείτονες ξεπλήρωναν τότε τα χρέη τους στην Ελλάδα. ΄Η τις γκαζιέρες ΠΙΤΣΟΣ που είχαν τότε κατακλύσει την Τουρκία.

Σχολιάστε